Tapbier is bier dat niet uit een fles wordt geserveerd, maar uit een fust die is aangesloten op een biertap.
Mout, hop,water en gist. Is vernoemd naar de stad Pilsen (Tjechië), waar het in 1842 zijn oorsprong vond.
Alcoholvrij bier, in Nederland ook maltbier genoemd, is bier met een extreem laag alcoholpercentage. De meeste alcohovrije bieren zijn pilsbieren, maar er bestaan ook tarwebieren en ales die alcoholvrij zijn.
Radler is een drank die voor de helft uit bier en voor de helft uit limonade bestaat. Het is daardoor een frisdrank met alcohol. De drank zou zijn naam aan fietsers (Fahrradler) te danken hebben.
Cider is een alcoholische drank die wordt gemaakt van het sap van vruchten, vooral appels, in principe zonder toevoeging van extra suiker. Cider wordt vaak bestempelt als een biersoort, terwijl het meer op wijn lijkt.
Fruitbier wordt gemaakt door op het einde van het brouwproces, vlak voor het gisten begint, fruit toe te voegen dat daarmee kan fermenteren.
Witbier of tarwebier is van hoge gistiing, meestal ongefilterd dus troebel. Een frisse en zachte dorstlesser.